• El partit del Primer Ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, aprovarà aquest estiu una llei per censurar els continguts a la xarxa si aconsegueix de nou la victòria electoral. El grup d’activistes Anonymous ha advertit el mandatari que el fet suposa un atemptat contra la llibertat d’expressió. Al Kurdistan, el Twitter funciona amb intermitència i dificultat, tot coincidint amb una piulada massiva que els kurds descontents amb Ankara han proclamat per aquest divendres mitjançant el hashtag #TwitterKurds.

  “Centenars de milers de persones han protestat contra la llei de censura a Internet, però l’AKP ha ignorat la veu del poble i ha actuat de forma violenta contra aquells que es mostren contraris. Per això, fem una crida mundial a tots els usuaris de la xarxa perquè donin suport a la llibertat d’expressió i forcin el Govern turc a frenar les seves polítiques barroeres. El flux d’informació no pot ser aturat. L’intercanvi de coneixement no pot ser aturat. És hora de lluitar pels nostres drets i d’aixecar-nos per allò en què hi creiem”.

  D’aquesta forma conclou el missatge que el col•lectiu online d’activistes Anonymous, ha adreçat de forma directa a l’executiu del Primer Ministre turc, Recep Tayyip Erdogan. El govern de l’AKP (Partit de la Justícia i el Desenvolupament) té fixada en la seva agenda electoral la implantació d’un filtre a la xarxa el proper 22 d’agost. Segons el partit islamista moderat d’Erdogan, “la llei té com a objectiu protegir la joventut dels continguts nocius que circulen per la xarxa”. Els crítics amb la decisió adverteixen que la censura va més enllà, i anuncien que l’objectiu real d’aquesta acció és guardar les dades de l’activitat online de tots els usuaris.

  Anonymous ha destacat que “durant els últims anys el Govern turc ha restringit la llibertat d’informació a Internet clausurant blocs, webs i obrint procediments legals a diferents ciberperiodistes”. Per això, ha advertit al govern d’Ankara que si finalment la llei de censura es posa en marxa, prendran “totes les accions necessàries contra la institució que instaura aquesta censura, ja que viola el dret a la llibertat d’expressió”.

  D’altra banda, com a possible conseqüència de la censura o simplement per atzar, la xarxa social Twitter funciona amb certa dificultat a Diyarbakir durant les darreres hores, mentre l’accés a la resta de webs no presenta cap dificultat. El mal funcionament de la xarxa dels 140 caràcters, coincideix amb la piulada massiva que l’entorn nacionalista kurd ha proclamat per aquest divendres mitjançant el hashtag #TwitterKurds.

  Amb aquesta jornada de protesta virtual, i conscient de la importància que les xarxes socials han tingut en les revoltes del món àrab, la comunitat kurda descontenta amb Ankara pretén que el conflicte kurd a Turquia obtingui la màxima difusió mundial. Per això, insta a tots els activistes kurds i de la resta del món a twittejar en diferents llengües sobre la qüestió kurda.

  Un dels organitzadors d’aquesta piulada massiva, @hevallo, ha declarat a l’agència de notícies kurda Firat, que “#TwitterKurds suposa l’inici d’un fil de conversa molt important per donar a conèixer la causa kurda”, i ha afegit que “Twitter és una eina fonamental per estendre la Primavera Kurda”.

 • COMENTARIOS / 2 COMENTARIOS

  Per desgràcia aquest és un fet més comú del que ens pensem i païssos més desenvolupats economica i socialment o amb una forta dependencia cap al turisme com Xina o Vietnam tenen capat Facebook, gMail o Youtube. Per sort, la xarxa no té limits i és relativament senzill passar-ho per alt, però pas enrere per a la integració de Turquia a Europa.

  Robert agregó estas palabras el mes de jun 21 11 a las 5:21

  Doncs sí Robert a molts països està capat però és relativament senzill esquivar-ho. Com tu dius, és un pas enrere per a Turquia. Crec que cada cop més s’allunya de la UE, en comptes d’apropar-se! Encara que veient com estan Grècia, Portugal… millor quedar-se fora de moment!
  Espero que estiguis gaudint de la teva estada perl Pacífic! Una abraçada!

  admin agregó estas palabras el mes de jun 22 11 a las 8:03

  SPEAK / DEJA TU COMENTARIO
  Los comentarios seran moderados.

  XHTML: Puedes usar estos tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Return to Top

  Involució 2.0 a Turquia

  TAG / CLOUD

  #PrimaveraValenciana 7k-Gara AKP al assad Alepo ARA Argentina Balcanes Barcelona BDP Buenos Aires CNT Cultura Elecciones Generales Erdogan Frente Polisario Gaddafi Gara Gitanos Hatip Dicle Hizbullah Inmigración Interviú Italia Joia Magazine Kandil Kurdistán La Vanguardia Libia Mundo música PJAK PKK Presència PYD refugiados rusia siria Sociedad Sáhara Occidental Tango trastornos mentales Trileros Turquía YPG|

 • Portfolio David Meseguer
  junio 2011
  L M X J V S D
  « may   jul »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930